Видове хамалски и транспортни услуги

Хамалските и транспортните услуги се разделят спрямо работата, която извършват. Поради тази причина те се категоризират по следния начин: услуги при изхвърляне; услуги при извозване; услуги при преместване и услуги при изнасяне. След което се систематизират според вида на предметите, с които трябва да работят – мебели, електроуреди, строителни материали, боклуци или други вещи. Сега ще ви представим част от най-търсените хамалски и транспортни услуги на пазара в България:

Хамалски и транспортни услуги при преместване


Мнозина предпочитат да се обърнат към хамали, които да се заемат с преместването на личния им багаж и вещи при нанасянето в ново жилище, отколкото да се нагърбват сами с това. По този начин си спестяват страшно много време и усилия от организацията на целия процес, както и неговото изпълнение.

Изхвърляне на стари мебели


Сигурно ви се е случвало да се чудите какво да правите с непотребните и стари мебели, които се помещават някъде из дома ви. Обикновено повечето хора предпочитат да ги изхвърлят, но това отнема доста усилия и време, поради което решават да наемат фирма или студентска бригада хамали, която да го свърши вместо тях.

Извозване на боклуци до сметище


Почти всяка фирма за хамалски и транспортни услуги предлага извозване на битови, строителни или друг тип отпадъци до градското сметище. Освен превоз, те могат да се заемат и със самото почистване на боклуците – било то вашия дом, работно място, строителна площадка или друго място.

Изнасяне на строителни отпадъци след ремонт


След почти всеки ремонт, се образуват доста строителни отпадъци под една или друга форма. Тяхното изнасяне изисква сериозни физически усилия, особено, ако живеете по високите етажи на някоя жилищна кооперация. Поради това много хора предпочитат да наемат фирма, която да се заеме с почистването на дома им, след приключването на ремонта.

Преместване на офис оборудване


Фирмите нямат друг избор, освен да наемат хамали за преместване на офис оборудване и обзавеждане, когато сменяват офиса си и се нанасят в нов, такъв.